presseomtale av marit bergem og galleri m i lokal- og riksaviser

TV Vestfold -Brus

Hammerslag, Ungdommens kulturmønstring og kunstneren Marit Bergem

I denne utgaven av vår kulturbrus får du møte de svarteste metallrockerne og arrangøren bak Hammerslagfestivalen. Årets UKM (ungdommens kulturmønstring) er i gang og vi skal presentere et stort utvalg av de påmeldte de nærmeste ukene. Til slutt får du et møte med Marit Bergem som lager malerier i det lille galleriet sitt i Sandefjord.
Februar 2011, Sandefjord Blad

Gråværstips: Bakgårdstur i Sandefjord

En gang var det grisehus, snekkerverksted, bryggerhus og stall her. Nå er de to gamle bakgårdene forvandlet til et idyllisk pustehull i Sandefjord sentrum.
Juli 2010, VG

Bakgård ble kunstoase

Juli 2010, Bildespesial VG

Vi trenger hjelp

Hvem fortjener «Åpenhetsprisen»? «Summen har vi ikke lyst til å opplyse om ennå, men kunstverket er en gave fra Sandefjord kommune, og i år er det laget av Marit Bergem, sier Svein Haraldsen».
2009, Sandefjord Blad

Jubileum med høy østrogenfaktor

Er du mann, må du finne fram den rosa tangaen hvis du ønsker delta på jubileumsfest i Bakgården.
September 2009, Sandefjord Blad

Auksjon for datterens fond

Kunstneren Marit Bergem har gitt et maleri som skal auksjoneres bort til Fridas fond. 17. juni skrev Aura Avis om Sonja Sanners kamp for å få hjelp til å bygge på huset slik at den multihandikappede datteren Frida kan bo hjemme. Sist helg var Sonja på besøk i Sunndal og hadde med maleriet, som nå står utstilt på et staffeli i Sunndal Sparebank.
Juli 2009, Aura Avis

Bakgården viser seg fram i Stavern

Syv kunstnere i Bakgården slår seg sammen og drar til Stavern i påsken.
Mars 2009, Sandefjord Blad

Tradisjon og nostalgi i Bakgården

Hver helg fram mot jul skal Bakgården bugne av juleinspirasjon.
November 2008, Sandefjord Blad

Omtale av mine malerier

Hvor kan man føle ro, samtidig som energiske strøk pisker overflaten , eller med et smil nikke gjenkjennende, mens en hodeløs ballerina bredbent inntar et rennende lerret?

Det er i maleriene til Marit Bergem slike ambivalente følelser kan oppstå. Likevel handler det fysiske bildet like mye om maleriets materie og struktur, som fargebruken og elementene kunstneren benytter som infallsvinkel for en mer litterær betydning.

Fra tjærelignende kaskader av svartmaling som renner, til små fantasidyr som flyktig danser mellom stiliserte bygninger, er Marit Bergem sine bilder aldri bare søte, aldri bare mørke.

Det er i dette krysningspunktet det intreffer en fryd over kunstnerens evne til å konkretisere ambivalens, med tekstur, farge og form i en saftig symfoni.
2008, V. Waddell, Billedkunstner, BFA

Får eget galleri

Billedkunstner Marit Bergem flytter permanent inn i Bakgården med sine akrylmalerier når fellesutstillingen med keramiker Inger-Hilde Engelstad er slutt 15. oktober.
Oktober 2006, Sandefjord Blad

Akryl og leire i tospann

Begge liker sterke farger og hverandres verk. Derfor skal keramiker Inger-Hilde Engelstad og billedkunstner Marit Bergem ha utstilling sammen.
Oktober 2006, Sandefjord Blad

Inspirert av barn

Jobben i barnehave gjør motivene til Marit Bergem (43) lekne i formene.
April 2004, Sandefjord Blad